We zijn er dan nu écht, Rio.
Door: Hanneke, Sander en Walter
Blijf op de hoogte en volg Reisoptie BINDING
21 Juli 2013 | Brazilië, Rio de Janeiro
’s Avonds laat zijn kwamen de twee groepen aan op de locatie. De WJD is begonnen, de eerste deelnemers zijn gearriveerd en hebben vandaag (zondag 21 juli) de eucharistie met elkaar gevierd. Samen met elkaar en God gaan we op weg om ook deze WJD tot een geslaagd einde te brengen. En nu er van uit gaan dat deze reis ons sterkt in ons geloof en ons de moed geeft thuis te getuigen van ons geloof en onze belevenissen hier.
Ga heen en maakt alle volkeren tot mijn leerlingen.
Sander van Aarle
Na een vermoeiende maar gezellige dag reizen kwamen we rond 23:00 uur aan op de slaaplocatie. Een basisschool in één van de buitenwijken van Rio. We werden ontvangen door mensen van Jong Katholiek en de andere deelnemers die al gearriveerd waren. Er stond een lekker drankje en wat eten voor ons klaar, waar we ons met enthousiasme op stortten. Even een kort informatie momentje bracht ons op de hoogte van de gang van zaken waarna we naar de slaaplokalen gingen.
Buiten hangen twee banners, gemaakt door de leerlingen van de school waar we slapen, waarop we welkom worden geheten – in het Nederlands!! – en de slogan van de WJD erop.
In de lokalen was het gezellig druk en na allemaal een slaapplaatsje te hebben veroverd gingen de meesten slapen. Na een snelle douche volgde een heerlijke lang verwachte nachtrust.
Zondag begon met uitslapen en daarna een lekker ontbijt. Na een mooie eucharistie viering in de knusse schoolkapel hebben we gegeten en kregen we de WJD rugzakken, waarbij we de keuze hadden uit geel, groen of blauw. Deze rugzak gevuld met (bijna) alles wat we nodig hebben voor de WJD bevat onder andere de pelgrimspas en een mooi T-shirt. De middag brachten de meesten door op het strand en sommigen in Rio City. Het strand was een avontuur met hoge golven en een sterke stroming. Dit zorgde voor veel plezier. ‘s Avonds zijn we met een grote groep uit eten gegaan!!
Hanneke Schalken
Mgr. Mutsaerts ging voor in de eucharistieviering en hield de overweging.
Opnieuw was de gastvrijheid het thema van de viering. In de eerste lezing biedt Abraham gastvrijheid aan de drie gasten. En in het evangelie kwam Jezus te gast bij Martha en Maria. De bisschop mediteerde over ‘ora en labora’, bid en werk, waarbij hett bidden de prioriteit heeft. Christus is immers het kompas, dat ons handelen bepaalt. Als je geluk wilt zoeken, zoek je je een ongeluk. Het geluk zit hem in de zorg voor de ander. Christus wijst ons de weg naar die ander.
Pastor Walter Broeders
22 Juli 2013 - 08:49
Nico Stijger:
Beste wel knap dat Hanneke precies dezelfde tekst schrijft als Sander. Of gaat er toch iets mis in de verBINDING met het thuisfront? Los van dit communicatiefoutje: we lezen dat jullie het prima naar de zin hebben, laat dat ook zo zijn in Rio. -
22 Juli 2013 - 12:28
Anita Wolvekamp:
zo is het maar net er voor de ander zijn geef je een goed gevoel ,leuke foto's lekker aan de zee ,
zal wel warm zijn net als hier in Nederland niet te harden.
Nog een hele fijne tijd doe de groeten aan benjamin.
gr Anita de moeder v don -
23 Juli 2013 - 07:38
Lucie:
Lieve reizigers,
Fijn te lezen dat iedereen nu goed aangekomen is voor de WJD. Hoe was jullie dag gisteren op de Corcovadoberg? Zijn jullie met een kabelbaantje "opgestegen" tot het Christusbeeld of te voet? Het lijkt me een hele klim.
Straks hebben jullie de openingsviering ( volgens mij liggen jullie nu nog op een oor).
Een goed samenkomen gewenst en een hele mooie week.
23 Juli 2013 - 16:52
Jasper:
Dat is inderdaad een klein probleempje met de verBINDING. Het is behelpen zo af en toe, maar we hebben nu de gelegenheid om dit communicatiefoutje aan te passen!
Leuk dat er veel gereageerd en meegeleefd wordt door de mensen in Nederland! We blijven jullie op de hoogte houden!
Vanuit Rio de hartelijke groeten terug van de hele groep deelnemers!