De Paus is in Rio; net zoals de pers! - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Reisoptie BINDING - WaarBenJij.nu De Paus is in Rio; net zoals de pers! - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Reisoptie BINDING - WaarBenJij.nu

De Paus is in Rio; net zoals de pers!

Door: Pastores Ad v/d Helm en Walter Broeders, Jasper

Blijf op de hoogte en volg Reisoptie BINDING

23 Juli 2013 | Brazilië, Rio de Janeiro

Gisteren is de paus in Rio aangekomen en werd hartelijk verwelkomd. Hij klopte op de deur van de harten van de Brazilianen. Hij had geen zilver of goud bij zich, maar vroeg toestemming om binnen te komen. Hij is gekomen om Jezus Christus te brengen in de harten van de vele jonge mensen. Christus heeft vertrouwen in jonge mensen en nodigt hen uit voor de zending van het evangelie. Daarbij ging de paus in op een oude Braziliaanse wijsheid: ‘Our children are the apple of our eyes’. Zij zijn de vensters op onze toekomst. De vraag is hoe de mensheid zich verder kan ontwikkelen.
De gedachte van zijn toespraak was:
Als wij de jeugd een goede basis geven in hun opvoeding, de overdracht van waarden en geloof, leggen wij een goede basis voor de toekomst van de mensheid.
De paus spreidde tenslotte zijn armen uit om heel Brazilië te omarmen, opdat niemand uitgesloten blijft van zijn genegenheid.

Natuurlijk komt er op zo'n enorm evenement ook veel pers af. Als groep hebben we al kennis gemaakt met hun en zijn er al mooie verslagen te vinden. Zo zijn er al meerdere interviews met de radio geweest (radio Rijnmond, radio 2, RKK radio) en zijn er wat beelden gemaakt op het strand. Op de volgende websites kunnen jullie wat berichtgeving vinden:
- www.wjd.nl
- www.rkk.nl
en op de websites van de lokale radiostations. Ook zullen we op de websites van de bisdommen (Breda en Rotterdam) en op www.mobielehelden.nl de foto's, verslagen en filmpjes plaatsen!

Wij blijven genieten; we gaan nu op weg naar de openingsviering op Copacabana Beach. Vanavond of morgenochtend zullen we hierover weer wat verslagen plaatsen!

Verslag uit: Brazilië, Rio de Janeiro

Reisoptie BINDING

Beleef onze verhalen over onze pelgrimage naar de WJD 2013 in Rio de Janeiro. Allereerst beleven we de ‘Missionary Week’ in Paramaribo, Suriname! We storten ons daar in een programma van ontmoeting, vieren, cultuur en geschiedenis, waarin de verbindingen tussen jongeren onderling en tussen Nederland en Suriname worden uitgediept. De deelname aan de WJD in Rio zorgt voor verdere verbondenheid tussen jongeren onderling en de band van jongeren met de lokale geloofsgemeenschappen in de lokale bisdommen. Wij bereiden ons voor op een week vol verschillende activiteiten en ontmoeting! Zo staan de volgende dingen op het programma: kennismaking en bezichting van Paramaribo, een bedevaart naar Batavia (waar de zalige Peerke Donders veel goed werk heeft gedaan) en een bezoek aan natuurreservaat Bronwsberg of Colakreek. Ook vieren we de H. Mis in de kathedraal van Paramaribo (die geheel van hout is!), brengen we een bezoek aan Fort Zeelandia (de plek van de Decembermoorden), zal er een culturele avond worden georganiseerd en is er natuurlijk ruimte voor groepsgesprekken met de andere deelnemende jongeren. Overnachten doen we met alle deelnemers op een centrale locatie.

Actief sinds 11 Sept. 2012